mandag 1. mars 2010

Julefesten 2009

Årets julefest stod på ingen måte tilbake for den foregående å regne. Fjorårets seconder vil sikkert hevde at det stod større respekt av deres innsats, og det skal vel også innrømmes at de utviste større mot i forhold til fordeling av stemmer i allsangen. Årets seconder, riktignok med 20 % forsterkning, var litt forsiktigere i utformingen av sangene, men de våget mer i valget av repertoar. ”Grisen står og hyler” ble sunget med stor innlevelse, og ingen av tilskuerne trodde noe som helt på at ”nøkken borti tjønnet, har eg aldri sett”.
Festen ble innledet med det tradisjonsrike luciaopptoget, og bildene burde vise at dette er noe alle setter pris på. Læreimitasjonene var litt mer vågale enn i fjor, likevel innenfor rammen av det man må kunne kalle anstendig. Seksjonslederen er litt bekymret for inntrykket det øvrige personalet på Corneille muligens sitter igjen med, det samme gjelder kanskje også enkelte andre lærere. Men det var ingen som uttrykte noen som helst form for misnøye etterpå. Stor honnør til guttene for oppfinnsomhet og skuespillertalent.
Maten var enda bedre enn i fjor. I år gikk det faktisk tomt for enkelte av rettene. Både fenalår, elgpølse, hjemmelaget potetsalat, hjemmelaget eggerøre, ulike typer laks og ulike typer sild (dessverre kjøpt på IKEA i Rouen)gikk unna. Ingen sved grøten, riskremen smakte dermed godt, og alle var fornøyd.
Årets premièrer, fjorårets seconder, stod for et artig stunt. De hadde laget et pepperkakehus etter modell av internatet. Det fikk rektor høytidelig lov til å knuse. Deretter tok president i Ganger-Rolv Nils Alexander Bjerèn opp æresmedlemmer. Nye æresmedlemmer er seksjonslederen, samt familien BORD som er vertsfamilie for fjerde år på rad og som har gjort en kjempeinnsats for de norske elevene ved Corneille. Både morsomt og helt riktig at de ble tatt opp som æresmedlemmer.
Dermed var også festen slutt, i alle fall for gjestene. Arrangørene, secondene og seksjonslederen, var imidlertid ikke i seng før rundt 0430. Det var noen vinflasker til overs etter festen, samt en flaske aquavit. De fant jeg imidlertid ikke igjen, og jeg har ennå ikke funnet ut av hvor de ble av. Det var vel nattevakten.
Ingen kommentarer: