mandag 28. september 2009

Besøk utenom det vanlige på Corneille i dag

Byen Rouen, lycée Corneille og den norske seksjonen hadde i dag gleden av å få besøk av den norske ambassadøren i Paris, Tarald Brautaset. Han var ikke alene, med i følget var kona Lise, fetteren Arne, som til alt overmål er tidligere elev, gikk ut i 54 og korrekt antrukket med Ganger-Rolvpin på jakkeslaget, Arnes barnebarn og til sist, men ikke minst, muligens bortsett fra av vekst, attaché for utdanning og forskning, Guri Skoklefald.

Et offisielt besøk stod først på programmet med mottakelse på rådhuset hvor det norske flagget for anledningen ønsket velkommen i trappen opp til rommet hvor mottakelsen skulle foregå. Deretter en offisiell lunsj med skolen rektor og en rekke andre betydelige personer til stede. Jeg var selv der.

Etter alt dette tok Brautaset seg god tid med de norske elevene på klasserommet vårt. Han stilte interesserte spørsmål rundt elevenes akademiske, sosiale og økonomiske hverdag i Frankrike. Elevene fikk deretter stille spørsmål, og en av dem lurte på hva en ambassadør egentlig gjør. Et spørsmål nok mange har stilt seg fordi det er en verden vi kjenner lite til, og Brautaset repliserte også spøkefullt med at det ble mange lunsjer. Deretter forklarte han nokså inngående med eksempler hvilke oppgaver og funksjoner en ambassadør og hans stab har. Besøket var meget interessant, og blant de elevene som bærer på en diplomatdrøm ble nok ikke lysten mindre. Ikke på grunn av lunsjene, men fordi det faktisk hørtes veldig interessant ut. Husk bare at det er aldersgrense for inntak på aspirantkurset.
Ambassadør Brautaset flankert av kona Lise til venstre og borgermester Valérie Fourneyron til høyre.

mandag 14. september 2009

Bayeuxhelg

Som tidligere år reiste også i år elevene fra Rouen til Bayeux for å treffe sine likesinnede der andre helg i september. Seksjonen i Bayeux består av 18 jenter fordelt på tre årstrinn, som i Rouen. Secondene fikk også se det 70 meter lange Bayeuxteppet som i en slags tegneserieform forteller om Wilhelm Bastards erobring av Storbritannia, en bragd som gav ham tilnavnet Erobreren i stedet for det mindre flatterende bastard. Bayeuxteppet er enestående i sitt slag, og det forteller en veldig spennende historie. Både elever og seksjonsleder er imidlertid enige om at det på tide å skifte ut den norske kommentaren med noe litt mer tidsmessig.


søndag 6. september 2009

Første helg i Rouen















Etter en hektisk første uke, og ikke minst en sannsynligvis enda mer hektisk lørdag, tas årets seconder høytidelig opp i Ganger-Rolv, foreningen for de norske elevene ved lycée Pierre Corneille. Etter en uke med et litt kjølig og anstrengt forhold mellom eldre og nye elever, ble nå alle presentert for hverandre, og vi håper de tidligere omtalte båndene innad i seksjonen knyttes også med de nye elevene.

torsdag 3. september 2009

Rentrée 2009

Mandag 31. august ankom årets seks førsteklassinger Rouen og lycée Pierre Corneille. Her skal de tilbringe de neste tre årene, det første på internat, de to siste i egne leiligheter.

Fra venstre: Rektor Thierry Verger, viserektor Genevievre Drouot, Vegard Winters fra Skedsmokorset, Joachim Teigen fra Kviteseid, Didrik Espeland fra Kristiansand, Magnus Bakke fra Andørja, Johannes Josef Norheim fra Bogøy, Petter Emhjellen fra Bergen og fysikk-/kjemilærer og norgesvenn Bruno Pagès.