mandag 28. september 2009

Besøk utenom det vanlige på Corneille i dag

Byen Rouen, lycée Corneille og den norske seksjonen hadde i dag gleden av å få besøk av den norske ambassadøren i Paris, Tarald Brautaset. Han var ikke alene, med i følget var kona Lise, fetteren Arne, som til alt overmål er tidligere elev, gikk ut i 54 og korrekt antrukket med Ganger-Rolvpin på jakkeslaget, Arnes barnebarn og til sist, men ikke minst, muligens bortsett fra av vekst, attaché for utdanning og forskning, Guri Skoklefald.

Et offisielt besøk stod først på programmet med mottakelse på rådhuset hvor det norske flagget for anledningen ønsket velkommen i trappen opp til rommet hvor mottakelsen skulle foregå. Deretter en offisiell lunsj med skolen rektor og en rekke andre betydelige personer til stede. Jeg var selv der.

Etter alt dette tok Brautaset seg god tid med de norske elevene på klasserommet vårt. Han stilte interesserte spørsmål rundt elevenes akademiske, sosiale og økonomiske hverdag i Frankrike. Elevene fikk deretter stille spørsmål, og en av dem lurte på hva en ambassadør egentlig gjør. Et spørsmål nok mange har stilt seg fordi det er en verden vi kjenner lite til, og Brautaset repliserte også spøkefullt med at det ble mange lunsjer. Deretter forklarte han nokså inngående med eksempler hvilke oppgaver og funksjoner en ambassadør og hans stab har. Besøket var meget interessant, og blant de elevene som bærer på en diplomatdrøm ble nok ikke lysten mindre. Ikke på grunn av lunsjene, men fordi det faktisk hørtes veldig interessant ut. Husk bare at det er aldersgrense for inntak på aspirantkurset.
Ambassadør Brautaset flankert av kona Lise til venstre og borgermester Valérie Fourneyron til høyre.