søndag 17. mai 2009

17. mai i Rouen

Kjempefin 17. mai for elever fra Bayeux, Lyon, Angers, Fontenay le Comte og Rouen i Rouen. Oppholdsvær og frisk vårluft lagde en fin ramme rundt 17. maitoget som gikk fra Vieux Marché via Rue du Gros Horloge, Rue des Carmes, Rue de l’hôpital til Ganger-Rolvstatuen. Derfra gikk vi videre opp Rue de la République til skolen. Samtlige sanger på arket ble sunget. Vel inne på skolegården heiste secondene med Joakim Rydberg i spissen flagget, akkompagnert av Ja vi elsker fra 80 elever. Presidenten i Ganger-Rolv, Nils Alexander Bjeren, holdt en flott tale, seksjonslederen sa noen ord om sammenhengen mellom Frankrike, franskemenn, grunnloven og 17. mai og endelig fikk vi overrakt rektor bildet som Kjell Nupen har malt og som egentlig var en gave i forbindelse med 90-årsjubiléet i fjor.

Etter seremonien i skolegården og en nokså liten, fransk frokost i la réféctoire, dro vi med buss til Caudebec og Lathem-monumentet. Også der sang vi Ja vi elsker, denne gang akkompagnert av musikk på CD. Deretter fikk vi apéritif på det maritime museet i Caudebec før alle sammen spiste lunsj på restauranten Le Grand Sapin. Caudebec ligger ved la Seine, og her har vikingene seilt oppover på sin ferd mot Rouen for 1000 år siden.

Kvelden tilbrakte terminalene på restauranten Le Maupassant på Vieux Marché mens de øvrige elevene var på La Couronne ved siden av. Tre av elevene i terminale holdt flotte taler, og det var et svært vellykket og høytidelig arrangement. Etter middagen var det visst reservert på Big Ben, men her må nok Facebook overta. Norge vant i alle fall Grand Prix! Gratulerer med dagen!