søndag 1. februar 2009

Bowling og quiz med studentpresten

Onsdag 28. januar la studentprest Bjørn Inge Holberg turen innom Rouen for å hilse på elevene her. Vi inviterte på bowling og vafler hos Aleksander og Emil Olai, mens Bjørn Inge stilte med quiz og norske premier – det vil si seigmenn og bamsemums.

Under bowlingen viste det seg i de hektiske minuttene mot slutten at det muligens noe forslitte uttrykket ”de gamle er eldst” fortsatt har en kime av sannhet i seg. Seksjonslederen måtte riktignok se seg hårfint slått av studentpresten i siste runde, mens elevene, som har spilt mye mer bowling enn oss, kom håpløst langt etter. Imponerende høye poengsummer ble det også på de to eldre herrene. Vi lar bildene tale for seg.

På kvelden stekte Emil Olai og Aleksander først vafler mens de øvrige elevene var opptatt med å spille Super-Mario på Nintendo. Da quizen var vel i gang, våknet imidlertid konkurranseinstinktene, og til tider var temperaturen høy i pent-en. Lagene var delt etter årskull, seconder, premierere og terminaler. Sistnevnte lot til å tro at det bare ville være å cruise seieren inn, men det skulle vise seg å bli vanskeligere enn som så. Spørsmålene var av ulik vanskelighetsgrad; hva er Myxine glutinosa? Her landet dessverre de fleste på et stoff i mel eller noe liknende, mens det vitterlig dreier seg om slimålen. Hvem var, eller kanskje bedre, er Tony Innauer? Han kan i alle fall ikke være borgermester i Wien? Deler Freud personligheten inn i jeg, overjeg og id? Han gjør nok det. Noen av lagene imponerte under bibelhistoriespørsmålene. De fleste visste at Lots hustru ble til en saltstøtte, da hun snudde seg for å se seg tilbake, noe Gud hadde sagt at hun ikke måtte. Dette kan dere for øvrig lese mer om i 1 Mos 19,26. Da slutten nærmet seg, stod to av lagene likt, seconder og premierer, og utslagsspørsmål måtte til. Spørsmålet om navnene på sønnene til Noah, ble dog for vanskelig. Det var svært få av elevene i den norske seksjonene ved lycée Pierre Corneille i Rouen som visste at de het Kam, Sem og Jafet. På det avgjørende spørsmålet; hvilken bok følger etter de fire evangeliene, trakk secondene det lengste strået, svarte Apostlenes gjerninger og gikk av med seieren. De kunne vende tilbake til internatet med store mengder seigmenn og bamsemums i lommene. Så om de gamle var eldst under bowlingen, skulle det vise seg at de unge også kan når de bare vil.
Vi takker Bjørn Inge Holberg for en morsom ettermiddag og kveld. Dette var både interessant og lærerikt.