fredag 12. desember 2008

Julefest på lycée Corneille

Julefesten ble en stor success, både for arrangørene og gjestene. Selv om secondene i år er litt svakere enn tidligere målt i kvantitet, skorter det ike på kvaliteten. Alle sluttet helhjertet opp om forberedelsene, sauen ble slaktet, fenalårene forskriftsmessig speket, reinsdyr- og elgpølsene likeså, laksen fisket og både røkt og marinert. I tillegg ble det laget eggerøre av 180 egg (hvor mye salt skal man egentlig ha i da?), potetsalat av et ukjent antall kilo poteter, et assortert utvalg sild osv. La gå med at grøten ble svidd, hvem bryr seg om slike detaljer? At vi ikke fant kaffemaskinene får også stå sin prøve. Akevitten og de hjemmelagde, artisanale pepperkakene veide visst opp det. At gløggen ikke ble servert før 2015 gjorde heller ingen ting. Vi er da i Frankrike!

Luciaopptoget var en opplevelse av de sjeldne, likevel overgikk secondenes underholdning all forventning. I løpet av en skoledag fikk så godt som alle lærerne sine pass påskrevet; Demonforts bruk av donc, Pembertons tavletørking, en norsk-/fransklærers fascinasjon for rullebåndet på metrostasjonen Montparnasse i Paris (det går virkelig fort!!), Rougets uttaleøvelser og begeistring for vektforskjellen mellom Asterix og Obelix, Pages, Baywatch og dataspill, Espiard og lukkete/åpne dører, Viviens matematikkundervisning og Georgs besøk hos Frezza (tu es debile ou quoi?) etter å ha gått seg bort på toalettet. Flott avslutning med norske julesanger, og stemingen var til å ta og føle på under den tostemte versjonen av Deilig er jorden.

En strålende forestilling, som secondene hadde utarbeidet og innstudert så godt som på egen hånd. Vi har brukt maks fire fransktimer på det, ellers har guttene jobbet på internatet om kveldene (når de ikke spiller Warcraft), og i noen av de fritimene de så generøst er blitt tilgodesett med noen av helgene i høst. Dette arrangementet kan secondene virkelig være stolte av.
Natten ble lang, skjeggmofsen var innom fire ganger før vi kunne gå ut porten kl. 0415 etter å ha vasket gryter, skrubbet benker og ryddet bort en aldeles utrolig mengde søppel. En stor honnør til Martin som tok seg av grøtgryta. Den alene tok det 45 minutter å får nesten ren. Nå gleder alle seg til onsdag kveld kl. 1955.

Joyeux Noël à tout le monde!