tirsdag 14. april 2009

Classement 2009


Hvert år blir samtlige franske lycéer testet, og resultatene publiseres i aktualitetsmagasinet l’Express. Lycéene deles i fire kategorier; mørkeblå: très bon lycée, blå: bon lycée, gul: lycée moyen og brunt: lycée médiocre. Øverst på siden fremgår det hva rankingen er basert på. Som dere ser, er vi nummer 15 av 37 i Seine-Maritime, og nummer 783 på landsbasis.

onsdag 8. april 2009

Vårrengjøring

”Uff, så ekkelt, støvete og skittent det er på dette klasserommet,” sa Martin en dag tidligere i vår. Da seksjonslederen tok ham på ordet og møtte til norsktimen i går med bøtter og klut, ville jubelen ingen ende ta. Arne løp sporenstreks til internatet og hentet et dertil egnet vaskemiddel, Joakim og Henrik ga seg i vei med å tømme bokkhyllene for bøker og tørke støv, og Georg? Jo da, han var da med han også. Akkompagnert av ”Det var julekveld i skogen” og utvalgte episoder fra CD-en til norskkurset ”På vei” gikk arbeidet som en lek. Nå er pultene blanke, hyllene skinner og klasserommet fremstår som langt mer appetittlig enn tidligere. Secondene insisterer på at dette må vi gjøre neste år også, for dette var virkelig gøyalt!

Vårens vakreste eventyr


Dette har seksjonslederen, og vi snakker om seksjonslederen i Rouen, gledet seg til, og ligget i trening til, i hele vinter. Og søndag var endelig dagen kommet. Å løpe maraton i verdens vakreste by er noe seksjonslederen i Rouen bare skulle ha gjort en gang i løpet av livet, og når anledningen nå bød seg, var det bare å melde seg på. Resultatet er seksjonslederen i Rouen også fornøyd med, selv om nok dette er et relativt lett maraton, så godt som uten stigninger. Imidlertid var det nok ikke mange andre deltakere som fikk en tid som er så lett å huske som den til seksjonslederen i Rouen ...