tirsdag 17. februar 2009

Program for vinterferien

PROGRAM FOR VINTERFERIEN 21. – 27. FEBRUAR

Lørdag
21. februar
Avreise, Rouen 14H59, ankomst Paris St. Lazare16H10
Avreise Paris Est 17H24, ankomst Strasbourg 19H42
Kvelden fri

Søndag
22. februar

Journée Ligne Maginot
09H00: Avreise til Maginotlinjen
10H00: Musée de l’abri Hatten
12H00: Dejeuner
14H00: Le four à Chaux
16H30: Tilbake i Strasbourg
Kvelden fri

Mandag
23. februar

Journée Européenne
10H30: Europaparlamentet – fransk
12H00: Déjeuner
14H30: Europarådet – fransk
Ettermiddagen og kvelden fri

Tirsdag
24. februar

11H00 : Menneskerettighetsdomstolen – norsk
13H00 : Møte med den norske delegasjonen i Strasbourg
17H00 : Visite guidée de la ville
Kvelden fri

Onsdag
25. februar

13H40: Avreise til Haut-Koenigsbourg/Route du vin
15H00: Visite guidée du Château Haut-Koenigsbourg
16H30: Visite de la Cave Domaine Edmond Rentz + dégustation
19H30: Tilbake i Strasbourg
Kvelden fri

Torsdag
26. februar

Journée du train et de l’automobile
08H47: Avreise Strasbourg
09H34: Ankomst Mulhouse
10H00: La cité du train
14H00: La cité de l’automobile
18H26: Avreise Mulhouse
19H18: Ankomst Strasbourg
Kvelden fri

Fredag
27. februar
Avreise: 10H17, ankomst Paris Est 12H34 (Nils, Øivind og secondene)
Avreise, Orly: 1955.

mandag 2. februar 2009

Vinter i Rouen







I følge de innfødte er det lenge siden snøen virkelig har lagt seg i Rouen. Vi håper bildene gir et visst intrykk av vinter i Rouen.

søndag 1. februar 2009

Bowling og quiz med studentpresten

Onsdag 28. januar la studentprest Bjørn Inge Holberg turen innom Rouen for å hilse på elevene her. Vi inviterte på bowling og vafler hos Aleksander og Emil Olai, mens Bjørn Inge stilte med quiz og norske premier – det vil si seigmenn og bamsemums.

Under bowlingen viste det seg i de hektiske minuttene mot slutten at det muligens noe forslitte uttrykket ”de gamle er eldst” fortsatt har en kime av sannhet i seg. Seksjonslederen måtte riktignok se seg hårfint slått av studentpresten i siste runde, mens elevene, som har spilt mye mer bowling enn oss, kom håpløst langt etter. Imponerende høye poengsummer ble det også på de to eldre herrene. Vi lar bildene tale for seg.

På kvelden stekte Emil Olai og Aleksander først vafler mens de øvrige elevene var opptatt med å spille Super-Mario på Nintendo. Da quizen var vel i gang, våknet imidlertid konkurranseinstinktene, og til tider var temperaturen høy i pent-en. Lagene var delt etter årskull, seconder, premierere og terminaler. Sistnevnte lot til å tro at det bare ville være å cruise seieren inn, men det skulle vise seg å bli vanskeligere enn som så. Spørsmålene var av ulik vanskelighetsgrad; hva er Myxine glutinosa? Her landet dessverre de fleste på et stoff i mel eller noe liknende, mens det vitterlig dreier seg om slimålen. Hvem var, eller kanskje bedre, er Tony Innauer? Han kan i alle fall ikke være borgermester i Wien? Deler Freud personligheten inn i jeg, overjeg og id? Han gjør nok det. Noen av lagene imponerte under bibelhistoriespørsmålene. De fleste visste at Lots hustru ble til en saltstøtte, da hun snudde seg for å se seg tilbake, noe Gud hadde sagt at hun ikke måtte. Dette kan dere for øvrig lese mer om i 1 Mos 19,26. Da slutten nærmet seg, stod to av lagene likt, seconder og premierer, og utslagsspørsmål måtte til. Spørsmålet om navnene på sønnene til Noah, ble dog for vanskelig. Det var svært få av elevene i den norske seksjonene ved lycée Pierre Corneille i Rouen som visste at de het Kam, Sem og Jafet. På det avgjørende spørsmålet; hvilken bok følger etter de fire evangeliene, trakk secondene det lengste strået, svarte Apostlenes gjerninger og gikk av med seieren. De kunne vende tilbake til internatet med store mengder seigmenn og bamsemums i lommene. Så om de gamle var eldst under bowlingen, skulle det vise seg at de unge også kan når de bare vil.
Vi takker Bjørn Inge Holberg for en morsom ettermiddag og kveld. Dette var både interessant og lærerikt.